Vannak feladatok, amiket jobb szakemberre bízni

Tudni kell a férjemről, hogy szereti sokszor maga megpróbálni megoldani a problémákat ahelyett, hogy szakembert hívna, pedig sokszor célravezetőbb lenne. Egyszer megpróbálkozott maga azzal, hogy az autónk nyári gumijait kicseréli télire, de elég katasztrofális lett a végeredmény. Legalább erről a dologról lemondott. Azonban történt egyszer, hogy elromlott a gázkazánunk, ami azért volt nagy gond, mert december derekán jártunk, és csak úgy röpködtek a mínuszok. Felajánlotta a férjem, hogy mi lenne, ha megpróbálná ő megszerelni, de azonnal mondtam neki, hogy nagyon gyorsan tegyen le erről a dologról, elég volt az eset a téli gumikkal. Így hát már csak gázszerelőt Budapesten kellett keresni, de azt gyorsan.

Nem volt jobb ötletem, beírtam a keresőbe, hogy gázszerelő budapest. Ki is dobta a vizgazfutesszerelo24.hu oldalát, és mivel szimpatikusak voltak, meg amúgy sem volt sok választási lehetőségem az idő szűkössége miatt, rákattintottam, hogy hátha okosabb leszek. Az már elsőre szimpatikus volt, hogy több mint 30 év tapasztalattal rendelkezik a cég. Szinte biztos voltam benne, hogy ha nem profik, akkor nem tudtak volna ilyen sok ideig a piacon maradni, mint vállalkozás. Persze ezt nem tudhattam biztosra, csak egy sejtés volt. Azt is megtudtam, hogy 0- 24 órában elérhetőek, van ügyeleti szolgáltatásuk. Tehát ha vészhelyzet van, akár mondjuk éjszaka, akkor is lehet nekik telefonálni. Nem tudtam, a mienk mennyire volt sürgős helyzet, nyilván elég kellemetlen volt, hogy decemberben nincs fűtés, de vannak nagyobb vészhelyzetek is. Például, amikor egy gázszivárgás egy robbanás közeli állapotot hoz létre, na, ekkor nagyon hasznos, hogy bármikor lehet őket hívni. Akár egy órán belül kijönnek, ha akkora a baj.

Az is a weboldalukon olvasható, hogy ők azok a szakemberek, akik egyaránt tudnak segíteni a régi, megbízható eszközök cseréjétől, javításától kezdve a legújabb, számítógéppel vezérelhető gépek szereléséig. Írják is, hogy a gázszerelés az otthon melege mellett a biztonságot is jelenti, így mindenképp érdemes szakemberre bízni ezt a feladatot. Szerencsére a vizgazfutesszerelo24.hu weblapján kicsit bővebben is tájékozódhattam róla, hogy mi a menete egy gázkazán javításának, mert ez is egy tipikus gázszerelői feladat. Írják is, hogy ezeknek az eszközöknek a javítása veszélyes, mert nem csak magához a géphez kell tudni érteni, hanem tudni kell kezelni a benne lévő gázt is. Ha egy gázkészülék rosszul lett bekötve, vagy az ember otthon próbálja valamilyen házi módszerrel megbütykölni, az sok esetben életveszélyes lehet.

Vannak azok a helyzetek, mikor az ember elbizonytalanodik, hogy az adott helyzetben gázszerelőre vagy valamilyen más szakemberre van – e szükség. Ilyen például, amikor elromlik a fűtés. Ekkor sok esetben nem a gázszerelő, hanem a fűtésszerelő fogja tudni megoldani a problémát. Elolvashattam azokat az eseteket is, amikor a gázszerelő szakmunkájára van szükség, nem a fűtésszerelő munkájára, és köztük volt a gázkazán meghibásodása is, úgyhogy sokat nem kellett gondolkodnom. Ezeknél az eszközöknél nagy hangsúlyt kell fektetni a karbantartásra, sokkal célszerűbb állandóan ellenőrizni mondjuk a gázkazán működését, mint a már meglévő bajt megpróbálni elhárítani. Minél tovább halogatja az ember, annál nehezebb orvosolni a problémát, főleg ha kopásról, rozsdásodásról stb. van szó.

Budapesten és Pest megyén belül akár egy órán belül kijönnek, és nem szabad habozni a telefonálással, ha valami hibát észlelünk. Nem is gondolkodtam sokat, felhívtam őket, és valóban jöttek gyorsan, és rövid időn belül elhárították a problémát. Ők az egyik legjobb gázszerelők Budapesten szerintem.