Hogy váljunk tudatos fogyasztóvá? – legyen szó autógumiról, élelmiszerről

Nemrég hallottam egy előadást a nyáron is használt téligumi veszélyeiről, a biztonsági tényező redukálódásáról a sok használat során, valamint az négy évszakos gumikról, és a téli-nyári verziók elnyújtott cserélgetéséről. Ami újdonság volt, és igazán megragadt bennem az nem volt más, minthogy az adott szakember kifejezetten nem javasolta a gumiszett bevásárlóközpontban történő beszerzését. Ott nincs szakember, aki kimondja egy márkáról, hogy az tapasztalatai alapján minőségileg általában nem megfelelő. Ezért vásároljunk (hangsúlyozom: szerinte) szakavatottabb helyen, ahol értő segítséget és véleményezést is kapunk. Jó üzletet csinálunk-e az adott gumiszettel, jól választottunk-e? Számomra azért nagyon is megfontolandó ez.

Fontosnak találnám, ebből a sztoriból kiindulva is, hogy végre valóban megfontolt, tudatos vásárlókká váljunk. Ott van végre az internet, miért spórolunk hát ezen? Onnan mindent sokkal célszerűbben és átgondoltabban szerezhetünk be. A biocity.hu oldalon például Messengeren keresztül lehet közvetlen kapcsolatba lépni az eladókkal, és mindent meg lehet kérdezni. Ez más terület részben persze, élelmiszerbolt és drogéria, de azért hoztam őket példaként, mert ők mostanában a legjobb, legfelvillanyozóbb tapasztalatom. Minőségi életvitelt lehet folytatni, ha nem a sarki kisboltban választok a kis számú lehetőség közül, legyen szó bármilyen termékről, hanem itt a legegészségesebb, legtöbb esetben bio cuccokból válogathatok mindig.

Jó ötlet volt, hogy elengedtem a lábon történő boltba járást, és a főzéshez alapanyagot ilyen helyekről, legtöbbször már a biocity.hu-ról szerzek be. Csak kicsivel igényel több előregondolást. Persze, néha még leugrok valamiért a közeli boltba is, ha nagyon kell, de hamar hozzák a Biocity termékeit is, és végre nem szemetet eszem, hanem kizárólag minőségi alapanyagokból táplálkozom. Én nem követek tartósan valamilyen diétát, mint ennek a webshopnak számos vásárlója, de néha kedvem van egy kicsit cukormentesen élni például. Vagy a gluténmentesség lesz a szempont hirtelen, mert nem csak magamra főzök. Ez, a Biocity-től való rendeléssel megoldható, ezért nagyon jók! Mert mindent lehetővé tesznek ilyen dimenziókban gondolkodva.

A biocity.hu/collections/stressz-alvaszavar linken pedig olyan termékekhez juthatunk hozzá, melyek a táplálkozáson túl könnyítik meg nagymértékben az életünket, mindennapjainkat. Magnézium tabletta, nyugalom kapszula, és Mentalfitol Agyserkentő Kapszula – én ezeket vásárolom innen. Stressz, alvászavar menüpont – érdemes átnézni, szerintem nem szorul különösebb magyarázatra. Irigylem azokat, akik olyan kiegyensúlyozottan élnek, hogy nincs szükségük ezekre a drogériából, de akinek hozzám hasonlóan van, azoknak megint csak a Biocity a legjobb megoldás, szerintem.

A teljesség kedvéért fontos elmondani, hogy ez egy olyan üzlet, ahol kivételes termékeket, és azok közül egyedülálló minőséget képviselőket kaphatunk, de nem feltétlenül lehetséges nagy mennyiségben, innen mindent beszerezni. Pontosan azért, mert ezek nem olcsón gyártott tucattermékek, hanem valami többek, jobbak annál, amikhez máshol hozzájuthatunk. Készlethiányra én még nem tudok panaszkodni, minden volt náluk, és mindig időben, ez utóbbit csak azért írtam le, hogy korábbi soraimat a beszerzésről senki ne értelmezze félre. A sarki bolt egy ideig igenis tartós vészmegoldás lesz.

De a biocity.hu/collections/stressz-alvaszavar linken pedig, ahogy szintén írtam, tehetünk azért, hogy könnyebben megőrizzük a megfontolt és alapos mérlegeléshez, tudatos vásárláshoz, átgondoltsághoz szükséges mentális és lelki állapotunkat.