Téli gumit és energetikai tanúsítványt is az internetről

Az internet egyre nagyobb szerepet játszik az ember mindennapi életében. Míg pár éve, évtizede el sem tudtuk volna képzelni, hogy mi mindenben is lehet a segítségünkre, ma már elképzelhetetlen az élet internet nélkül.

A pandémia idején egyre többen fordultak az internetes vásárlás felé, nemcsak termékeket, hanem szolgáltatásokat is itt kerestek, rendeltek meg. Sokan kényelmi szempontból választják az internetes vásárlást, rugalmasabb ugyanis, mint a személyes és sokszor remek akciókat is ki tudunk fogni. Nem beszélve a kínálatról. A téli gumik piaca egyre szélesedik, ahhoz pedig, hogy megtaláljuk a számunkra tökéletes abroncsot, az internet remek lehetőségeket kínál. Gondoljunk csak arra, hogy egyre több szervezet, szaklap végez különböző teszteket, független körülmények között vizsgálva az abroncsokat. Ezek eredményeit pedig megtaláljuk az interneten, mint ahogy az abroncsok között is válogathatunk.

Ugyanígy, ha energetikai tanúsítványt szeretnénk készíttetni, fordulhatunk az internethez. Energetikai tanúsítvány azonnal – ezt kínálja az e-tanusitas.eu, akik a helyszíni felmérést követően akár 24 órán belül elkészítik a tanúsítványt. De hogy miért is fontos ez az egész? Mert aki ingatlant szeretne eladni, annak szüksége van erre a tanúsítványra, ezt törvény írja elő. Ezen felül pedig bizonyos pályázatok esetében is szükséges a tanúsítvány megléte. Tizenkét kategóriába sorolják az ingatlanokat, a legjobb az AA++, a legrosszabb pedig a JJ kategória. Az ingatlan vásárlója a tanúsítványból tájékozódhat, hogy milyen az épület, a lakás energiafogyasztása, mennyire környezetbarát. Az e-tanusitas.eu által készített tanúsítvány tíz évig érvényes, azonban ha olyan beruházást, korszerűsítést végzünk az ingatlanon, ami kedvezően hat az energiahatékonyságra, akkor érdemes újat csináltatni.

Ha nincs vesztegetni való idő: energetikai tanúsítvány azonnal – van úgy, hogy sürgősen szükség van a tanúsítványra, ezt pedig akár 24 órán belül el is készítik. A folyamat a kapcsolatfelvétellel kezdődik, ekkor telefonon minden fontos, szükséges dolgot egyeztetni kell. A helyszíni felmérés során, melyet országos lefedettséggel végeznek, a szakértő megvizsgálja az épület fűtési rendszerét, melegvízellátását, szigetelését, a nyílászárók állapotát és így tovább. Ezután a mért adatokat a központba továbbítja, ahol azután elkészítik az energetikai tanúsítványt. Ennek ára pedig attól függ, hogy budapesti vagy vidéki ingatlanról van-e szó, illetve hogy lakásról vagy családi házról. Ezen kívül természetesen az ingatlan mérete is számít.

Aki az e-tanusitas.eu-t választja, a gyors szolgáltatáson kívül még egy 4000 forint értékű Ingatlan kisokost is kap, amiben hasznos tanácsokat olvashat az energiatakarékosságról és a felújításokról, de akár a társasházi kérdésekről is. Ezen kívül ha három hónapon belül vásárol ingatlant és a partner ügyvédi irodát kéri fel az adásvételi szerződés lebonyolítására, az ügyvédi díjból még 50 ezer forint kedvezményt is kap.