Legyen olyan megbízható a netes oldalunk, mint a téligumink

A téli gumi vásárlása feltétlenül fontos. Gyerekként ezek a dolgok természetesen sosem tűntek fel, csak felnőttként vettem észre őket. Nem mindig a legideálisabb módon. Emlékszem, hogy nem számított, mekkora hó esett éppen, én mindig biciklivel jártam. Mikor elmondtam a tanár úrnak, akinél délutánonként volt matek korrepetálásom, nem akarta elhinni. Nem értettem, hogy mire fel ez a nagy felhajtás. Sosem esett semmi bajom és így folytattam az életemet. Egészen addig, amíg elkezdtem deszkázni.

Deszkára sajnos nincsen téligumi, ezért nagyon óvatosan kell vele közlekedni a hóban és az esőben is. A legdurvább emlékem az egészről az volt, hogy a haverommal éppen lefele haladtunk egy havas aluljáróban. Befordultam és a hátsó kerekem valahogyan előre került. Óriásit estem, de csodával határos módon nem szenvedtem semmi komolyabb sérülést. Ez annak volt köszönhető, hogy pár héttel a baleset előtt, anyám vett nekem egy borzasztó nagy, pufók kabátot. Soha életemben nem voltam még ennyire hálás egy ronda ruháért.

Telente egyébként néha ki is használtuk azt, hogy így csúszik a deszkánk. Alapból sosem tudtunk vele driftelni, de ilyenkor csak egy picit kellett kilökni a hátulját és azonnal csúszott az egész. Persze ez nem volt ideális, mert nem lehetett irányítani. Ettől függetlenül nagyon sokat nevettünk és a hóba esni sokkal lágyabb volt, mint a betonra. Sajnos azóta már nem vagyok ilyen bátor és mikor leesik az első hó, akkor inkább elkezdek más közlekedési módokat használni.

Sokszor azonban gyalog is kell figyelnünk arra, hogy lefagyott az út. Ez különösen zavaró akkor, ha az ember sietne éppen valahova. Ha késésben vagyok, mindig azzal szoktam korrigálni az időt, hogy futni kezdek. Alapból is szeretek futni, úgyhogy ez a leginkább logikus következő lépés. Télen azonban még erre sincsen lehetőségem. Mire eljön a tavasz, már olyan óvatos lettem, hogy többször is ki kell próbálnom az utat ahhoz, hogy meggyőzzem magamat, hogy már biztonságos.

Az unalmas, téli hónapokban pedig mindig valami új dolog felé kezdek nyitni.  Ebben az évben arra gondoltam, hogy nekikezdek a saját, online üzletemnek. A honlapkészítéssel nem volt bajom, de sajnos egyáltalán nem hozta azokat a számokat, amiket reméltem volna. Elkezdtem kutatni, hogy mégis mit tudnék tenni egy ilyen zavaró helyzetben. A „Linképítés: Google helyezés a találati lista 1. oldalán” kiírás jött szembe velem először és szinte azonnal meggyőzött. A feliratban megfogalmazott cél elsősorban úgy tűnt, mint egy álom. Mindenki szeretne a legjobb lenni, viszont sokszor azt gondoljuk, hogy ez az egész csak a szerencsén múlik.

A Keresőben Első azonban megmutatta nekem, hogy az interneten ez nem feltétlenül csak így működik. Bizalommal kattintottam rá a Linképítés: Google helyezés a találati lista 1. oldalán

kiírásra és elkezdtem informálódni arról, hogy mit tudnak. Már az nagyon meggyőző volt, ahogy a saját honlapjuk kinézett. Persze nagyon vicces lett volna, ha egy online webshopokkal foglalkozó cég oldala rosszul nézne ki. Ettől függetlenül, a kezdőlapot böngészve egy kicsit én is el tudtam képzelni azt, hogy mit várjak tőlük.

A kialakítás egyébként nagyszerű volt. Nem csak olyan design elemeket használtak, amitől az oldalt kellemes volt használni, hanem a kialakítás is intuitív volt. Nincs annál jobb, mintha eszébe jut az embernek valami és rögtön meg is találja azt az oldalon. Talán ez a legfontosabb ahhoz, ha valaki érvényesülni szeretne az interneten. A virtuális térben az a legfontosabb, hogy az ügyfeleink a lehető legrövidebb idő alatt el tudjanak intézni mindent. Ha ezt nem tudja biztosítani számukra az oldal, akkor keresni fognak másikat. És bőven van miből válogatniuk

A Keresőben Első azonban ezzel és még rengeteg egyéb dologgal is tisztában volt. Térjünk vissza a Linképítés: Google helyezés a találati lista 1. oldalán kiírásra, amelynek kapcsán idekerültem. Hogy lehet elérni ezt a mai világban? Elvégre olyan rengeteg helyről próbálják meggyőzni az embereket. Sokáig azt hittem, hogy az a legfontosabb tényező, hogy hányan látogatnak minket. A Keresőben Első azonban megmutatta, hogy sokkal többről van szó. A kulcsszó az egészhez, az algoritmus volt.

Ezek az algoritmusok befolyásolják azt, hogy hova kerülünk a kereső ranglétráján és, hogy milyen egyszerűen lehet elérni bennünket. Az algoritmus folyamatosan változik és nagyon nehéz tartani vele a tempót. Egy olyan friss vállalkozásnál, mint amilyen az én netes cégem volt, szinte lehetetlen az, hogy még erre is időt tudjak fordítani. Ráadásul az én megoldásaim biztosan nem lesznek olyan pontosak, mint amit a Keresőben Első tud ajánlani nekünk.

Ezt a sok információt egyébként mind az oldalukról tudtam kinyerni. Nem szeretek neten olvasni, mert általában könnyen elfárad a szemem. Mikor azonban ezeket a cikkeket böngésztem, egy pillanatig nem éreztem azt, hogy elunnám magamat. Épp ellenkezőleg. Ezt úgy tudták elérni, hogy a szövegek tördelése és nyelvezete egytől egyig kiváló volt. Mindig, mikor már eleget olvastam egy témában, valami újdonságot hoztak be, ami ismét meg tudta ragadni a figyelmemet. Ez pedig azt mutatja, hogy tényleg értenek az üzlethez és minket is hasonlóan fognak majd tájékoztatni, ha felvesszük velük a kapcsolatot.

A Linképítés: Google helyezés a találati lista 1. oldalán kiírás tehát nem csak valami jó marketing fogás volt. A lehetőségeimet felfogva elkezdtem kutatni az elérhetőségük után. Kutatásnak ezt nehezen lehetne nevezni, mivel szinte azonnal megtaláltam minden olyan platformot, ahol el lehet érni őket. Én nagyon szeretek e-maileket írni, mert úgy érzem, hogy ezt használva, magamnak tudom beosztani az időmet és át tudom gondolni azt, hogy mit szeretnék. A baj csak az szokott lenni, hogy az e-mailekre nagyon lassan jön válasz. Mégis, úgy voltam vele, hogy egy próbát megér, a Keresőben Első lehet, hogy más lesz.

Bármennyire hihetetlen, tényleg így volt. Nagyon rövid idő alatt megkaptam a reakciót és megválaszolták benne az összes kérdésemet, amik felötlöttek bennem a tájékoztatók olvasása után. Tudtam, hogy ha ezt ilyen gyorsan elintézték, akkor másban is számíthatok rájuk. Jöhetett hát a következő lépés: felhívtam őket. A beszélgetés kellemes volt és nagyon jól vezettek végig azokon a lehetőségeken, amelyek közül a számomra leginkább ideálist választottuk ki.

Nem kell egyébként attól félni, hogy hatalmas összegeket kell kifizetnünk. A Keresőben Első alacsony tarifák mellett dolgozik, munkájuk azonban felbecsülhetetlen értékű. Tényleg, elég csak ránézni a véleményekre, amik az oldal alján találhatók és biztosak lehettek benne, hogy ti sem fogtok csalódni bennük. A Linképítés: Google helyezés a találati lista 1. oldalán ígéretüket végül betartották és azóta is kapcsolatban vagyok velük. Sosem bántam meg, hogy belevágtam.