Autószerelő vagyok, nem kapitány

Ezt sokan nem tudják rólam, de fiatalként autószerelőnek tanultam, és a mai napig szívesen segítek barátoknak és ismerősöknek, hogy ne kelljen szervizbe rohangálniuk téli gumit cserélni és hasonlók.

Persze mindenhez én sem érthetek, hadd meséljek el erről egy történetet.

A legjobb haverom születésnapjára akartunk valami különlegessel készülni, ezért úgy döntöttünk, elutazunk a Balatonra, és kirándulunk egyet – vízen. Azt hitték a többiek, hogy nekem van vitorlás jogsim, pedig nincs, úgyhogy bajban voltunk.

Aztán megtaláltam a BalatonPro oldalát, és tudtam, hogy meg vagyunk mentve: náluk ugyanis van vitorlás bérlés kapitánnyal is! Elmeséltem a haveroknak, ők pedig először megijedtek: ha mi csak öten vagyunk, akkor a tíz fős hajót feltöltik másokkal is? Nem ilyen bulit képzeltek el…

A weboldalon minden kérdésre azonnal választ találtunk: természetesen csak azok lesznek ott, akik együtt bérelték a vitorlást, tehát aggodalomra semmi okunk nem volt.

Ráadásul azonnal látszott, hogy mennyire segítőkész és rugalmas csapattal dolgozunk: a vitorlás bérlés kapitánnyal alapvetően két órás program, de külön kérésre hosszabb ideig is tarthat, ha előre jelezzük, sőt, még érkezési helyszínben is próbálnak hozzánk igazodni, amennyiben megoldható.

A haverokkal nem szeretjük a zsákbamacskát. Ezért volt fontos nekünk, hogy olyan helyről történjen a vitorlás bérlés kapitánnyal, ahol előre látjuk, hogy mire számíthatunk. A BalatonPro oldalán minden egyes hajóról vannak képek, technikai adatok, alaprajz és leírás, amit mindannyian nagyon hasznosnak találtunk.

Így, hogy kapitánnyal együtt béreltünk vitorlást, a legjobb barátunknak felejthetetlen szülinapi élményt tudtunk adni, és nekem se kellett hirtelen egyről a kettőre megtanulnom vitorlázni.