Fontos a fővárosi székhely, de nem akarok utazni

Szeretem a vidéki életet, de mindennap beutazom a fővárosba, ahol a saját vállalkozásomat vezetem. Emiatt az autómat is igen sokat kell használom, amivel legutóbb eléggé meggyűlt a bajom. Kiderült, hogy téli gumikat hamarosan cserélnem kell, mert már erősen elkoptak. A jövő hónapban fogom megvásárolni az új gumikat, mert most anyagilag ezt kevésbé engedhetem meg magamnak.

A biztonság kedvéért az autószerelő a már meglévő kopott gumi közül kiválasztotta a két legjobb állapotban lévőt, és azokat rakta az autó elejére, mert a biztonság szempontjából az elülső gumik számítanak a legjobban.

Így egy ideig még kihúzom, amíg nem vásárolok négy darab vadi új téli gumit.

Addig is szeretnék elgondolkodni azon, hogy hogyan maradhatna a cégem székhelye budapesti címen úgy, hogy nekem ne kelljen állandóan oda utaznom, és így a gumit se kelljen annyit koptatnom.

Rájöttem, hogy semmiféle ilyen problémám nem lenne, ha a topcegalapitas.eu szolgáltatón keresztül intéztem volna a cégalapítást. Itt ugyanis nem csak arról van szó, hogy segítenek megalapítani egy vállalkozást, de ehhez még extra szolgáltatásokat is igényelhetünk.

A vállalkozásunk beindítását kezdhetjük úgyis, hogy annak a székhelyét ez a kimagasló szolgáltató fogja nekünk biztosítani. Ez egy teljesen jól működő eljárás, melynek véghezviteléhez meg vannak a jogi alapok és a szervezetnek a szakértelme is.

A cégalapításért semmilyen fizetési kötelezettségünk nem lesz a szolgáltató felé, ha azt székhelyszolgáltatással együtt kérjük. Ilyenkor csak az utóbbiért számolnak fel díjat.

Önmagában egy vállalkozás alapításáért nettó 17.900 forintot kérnek el. Ebben még az általuk biztosított ügyvédi szolgáltatás is benne van. Általában bőven elég egyszer megjelenni náluk személyesen, melynek az időtartama nagyjából egy órát vesz csak igénybe.

Amennyiben cégalapítás mellé székhelyszolgáltatást szeretnénk kérni, akkor nettó 29.900 forint lesz a költségünk, amiért hat hónapon keresztül fenn tartják a vállalkozásunk székhelyét, sőt, még egy ajándék hónapot is rádobnak. Akárhogyan is számolgatok, ez minden vállalat számára igen csak kifizetődő megoldást jelent.

Már nagyon bánom, hogy nem ilyen formában indítottam el a vállalatomat évekkel ezelőtt, mert akkor dolgozhatnék otthonról is. Az adminisztrációs feladatokat, melyek a cég székhelyével kapcsolatosak, elintézné ez a szervezet helyettem.

Azonban van lehetőség arra is, hogy a már meglévő vállalatunk székhelyét áttegyük hozzájuk. Ők ebben is segítenek, és ez egy hasonlóan gyors folyamat, bár a cégmódosítás némileg tovább tart a cégbíróságokon, mint egy új cég bejegyzése, de így sem kell sok időre gondolni.

Akár egy új vállalkozás elindításáról, akár már egy meglévő módosításáról legyen szó, számíthatunk arra, hogy ez a kiváló csapat profi módon le fogja azt vezényelni. A velük történő partneri kapcsolatnak köszönhetően, nekünk már csak a vállalkozás tényleges tevékenységével kell majd foglalkoznunk, ami a sikerünket is megalapozhatja.